Wie ben ik

Mijn naam is Joke Staring-Mellendijk. Ik ben geboren in 1953. Een leven zonder creativiteit is onvoorstelbaar voor me. Als kind leerde mijn moeder me al om creatief bezig te zijn. Zij stimuleerde me al vroeg om scheppend bezig te zijn. Dit was na het knip-, scheur- en plakwerk, leren breien, haken en poppenkleertjes maken.
Zij leerde me bezig te zijn met kleur, combineren, dingen bedenken en ze vorm te geven. Daar ben ik haar nog altijd zeer dankbaar voor!

Na de huishoudschool, waarin ik de richting verkoopstersopleiding gekozen heb, ben ik op 15- jarige leeftijd begonnen als verkoopster in een wol- en handwerkzaak. Hier heb ik 20 jaar gewerkt en alle creatieve trends die langskwamen geleerd. Zo kon ik klanten vol enthousiasme en met veel plezier adviseren en stimuleren hun eigen creativiteit te ontwikkelen. Na 30 jaar als verkoopster gewerkt te hebben, heb ik door de omstandigheden zelf ontslag genomen. Helaas was mijn leeftijd een obstakel om een nieuwe baan te vinden. Nu zie ik het als een geschenk uit de Hemel.

Ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin ik mezelf verder creatief kon ontwikkelen. Via mijn yogadocent kwam ik in aanraking met genezend tekenen aan het Opleidingsinstituut voor Klank en Vorm te Zutphen. En aangezien ik sinds mijn kindertijd geen kleurpotlood meer had aangeraakt, was dit een grote uitdaging voor mezelf.

In de opleiding ontdekte ik de kracht van de tekentaal. Elke tekening die ik maakte, vertelde een stukje over mijzelf. En wat voor mij een zeer belangrijke les was, is dat ik geleerd heb dat niets goed of fout is, maar dat alles er gewoon mag zijn.

Hierdoor is het zelfvertrouwen in mijn eigen kunnen gegroeid waardoor ik meer plezier in mijn eigen leven ervaar en ik meer in contact sta met het kind in mezelf.

In 2016 kwam ik voor het eerst in aanraking met SoulCollage®. Ik was meteen dolenthousiast over deze methode. In 2017 heb ik de training tot SoulCollage® facilitator gevolgd en ben nu bevoegd om SoulCollage® lessen te geven, wat ik met passie doe. Een prachtige creatieve aanvulling in mijn werk.

Inmiddels geef ik al weer ruim 16 jaar workshops en cursussen in mijn eigen atelier, en soms op locatie. Hierbij zet ik mijn enthousiasme en ervaring in om andere mensen te stimuleren hun creativiteit te ontwikkelen om zo meer in contact te komen met hun oorspronkelijk zelf.